Auto onderhoud

Regulier onderhoud aan uw auto is noodzakelijk om uw motor in topconditie te houden, bij Automat Raalte bent u hiervoor aan het juiste adres.

Wij kunnen de volgende onderhoudswerkzaamheden verrichten aan uw auto:
– Grote of kleine beurt
Remolie wissel
– Automaatbak spoelen
– Preventief onderhoud
– Koplampherstel

Grote of kleine beurt

De meeste nieuwe auto’s tegenwoordig geven tijdig aan wanneer uw auto aan een onderhoudsbeurt toe is, ook kunt u dit zelf makkelijk bijhouden door de intervallen te bekijken in de onderhoudsboekjes van de auto.
Bij een grote beurt vervangen wij de olie, de filters (olie-, lucht- interieur- en brandstoffilter) en de bougies.
De kleine beurt bestaat uit verse olie, oliefilter en luchtfilter.

Remolie wissel

Het is zeer belangrijk om de remolie ook tijdig te wisselen, wij raden ook aan dit minimaal iedere 2 jaar te laten doen om vastzittende en eventueel verdere schade aan de remdelen te voorkomen.

Automaatbak spoelen

Als uw automaat niet meer fijn schakelt, of hij stoot erg dan is het verstandig om de automaatbak door te laten spoelen, hierdoor wordt alle viezigheid die in de automaatbak is ontstaan weggenomen, daarnaast komt er weer verse olie in voor de juiste smering.

Preventief onderhoud

Hierbij moet u denken aan additieven die bij de olie en/of brandstof in gedaan kunnen worden.
Er zijn bijvoorbeeld brandstofreinigingssystemen, dit gaat bij in de brandstof voordat u gaat tanken, hiermee word het hele systeem weer gereinigd waardoor er minder vuil in de brandstofleidingen blijft zitten.
Voor de olie zijn er zowel reinigingssystemen, als reparatiemiddelen, XADO is hier een mooi voorbeeld van, mocht u veel olie verbruik hebben dan kunt u als eerste zelf proberen een behandeling van XADO in uw auto te doen.

Koplampherstel

Heeft u doffe koplampen? Dan kunt u er voor kiezen om de koplampen te polijsten zodat u veilig onderweg kunt en volledig zicht heeft, daarnaast is dit voor de APK niet toelaatbaar, uiteraard kunnen wij dit voor u verzorgen.
Hiervoor kunt u altijd langskomen voor een juiste offerte voor uw auto.