APK Keuring

Bent u op zoek naar een betrouwbaar APK Keuringsstation dan bent u bij Automat Raalte aan het juiste adres. Wij verzorgen uw APK Keuring inclusief eventuele grote en kleine beurt auto.

Waarom een APK Keuring?

Bij een APK Keuring wordt gecontroleerd of uw auto nog verkeersveilig is en of de auto aan de milieunormen voldoet. Een APK Keuring is verplicht voor autobezitters.

Jaarlijks krijgt u van het RDW een brief in uw brievenbus met een oproep voor een APK Keuring. Op de site van het RDW checkt u wanneer uw auto opnieuw voor de APK Keuring moet. Dit doet u door uw kenteken in te voeren.

Is de APK Keuring te vermijden?

Laat u de auto niet voor de betreffende datum keuren dan mag u officieel de weg niet meer op voordat de auto wel gekeurd is.

Gaat u wel de weg op dan krijgt u hiervoor een boete via het RDW of de politie.

Is mijn auto na de APK Keuring klaar?

Nee, de APK Keuring is een momentopname. Na de APK Keuring is uw auto veilig genoeg om op ‘dat moament’ de weg op te gaan.

In het jaar tussen de keuringen kunnen wel problemen ontstaan met de auto. Het is belangrijk dat u dit meeneemt zodat u adequaat handelt wanneer er nieuwe problemen ontstaan.

Na afloop van de keuring krijgt u van ons een APK Keuringsrapport. Hierop worden soms adviespunten vermeldt. Met deze adviespunten duiden onze keurmeesters eventuele problemen die zij in de toekomst voorzien maar die nog geen probleem vormen tijdens de huidige APK Keuring.

APK Keuring Raalte

Dit doen wij tijdens een APK Keuring

Automat Raalte verzorgt de complete APK Keuring. Onze keurmeesters beoordelen onderdelen als:

 • Remmen
 • Wielophanging
 • Schokdempers
 • Banden
 • Stuurinrichting
 • Verlichting
 • Carrosserie
 • Uitstoot uitlaatgassen
 • Kilometerstand
 • Voertuigbewijzen en voertuigidentificatienummer
 • Gebruikte brandstoffen

Mijn auto is afgekeurd, wat nu?

Blijkt uit de APK Keuring dat uw auto niet voldoet aan de eisen dan wordt de auto afgekeurd. Vervolgens hebt u twee maanden de tijd om de auto te laten herstellen. In deze periode mag u alleen de weg op met deze auto om naar de garage te rijden.

Voeren wij uw APK Keuring uit en wordt deze afgekeurd dan neemt één van onze medewerkers contact met u op. Wij lichten u toe welke problemen wij geconstateerd hebben en hoe u deze het beste oplost.

Combinatie met kleine of grote beurt auto

Veel autobezitters combineren een APK Keuring standaard met een kleine beurt of grote beurt van een auto. Tijdens een grote of kleine beurt worden een aantal standaardzaken binnen de auto bijgevuld, opgelost en geregeld.

Laat uw APK Keuring uitvoeren bij Automat Raalte

Ons team is gespecialiseerd in het uitvoeren van de APK Keuring. Een afspraak maken voor de APK Keuring van uw auto? Neem gerust contact met ons op.

 

 

Contact Automat Raalte

Geen zorgen, wij gaan uiterst zorgvuldig met uw gegevens om.