Remoliewissel

Uw remolie of remvloeistof laat uw vervangen, controleren of bijvullen tijdens een remoliewissel bij Automat Raalte. Wij raden u aan dit tijdig te doen omdat u hier eventuele grotere schade mee voorkomt.

Wat is remolie of remvloeistof?

Remvloeistof zorgt ervoor dat de remmen van uw auto werken zodra u het rempedaal intrapt. De beweging van het rempedaal wordt omgezet in bewegingen van de andere onderdelen in het remsysteem waardoor uw auto remt.

Controle remvloeistoffen is een noodzaak

Logischerwijs is het noodzakelijk het peil en de kwaliteit van de remolie periodiek te laten controleren. Toch gebeurt dit niet altijd. Met periodieke controle en vervanging voorkomt u zowel vastzittende remonderdelen als eventuele verdere schade aan remdelen.

Komt u bij ons in de winkel dan meten wij het zuurgehalte van de remvloeistof. Aan de hand van deze zuurtegraad bepalen wij of de zuurtegraad vervangen dient te worden.

Remvloeistof vervangen, controleren of bijvullen

Oliepeil laten controleren

Komt u bij ons op locatie dan controleren wij u het peil van uw remvloeistof. Mocht het peil afwijkend laag zijn dan is het zaak dat u verder onderzoek uit laat voeren om uit te sluiten dat er bijvoorbeeld sprake van lekkage is.

Is er geen sprake van een uitzonderlijke situatie dan laat u, afhankelijk van de kwaliteit en het oliepeil, de olie vervolgens vervangen of bijvullen.

Remolie bijvullen

Automat Raalte is gespecialiseerd in auto onderhoud. Wij vullen uw remolie bij indien u dit wenst. Dit is een zorgvuldige klus. Allereerst is de kwaliteit van de remolie essentieel. In onze winkel en werkplaats werken wij alleen met middelen van de beste kwaliteit. Ten tweede is remolie een agressief middel waarmee de autolak makkelijk schade lijdt. Wij hebben de apparatuur en de kennis in huis om dit vlot en zorgvuldig te organiseren.

Remolie vervangen

Wij adviseren met klem remolie minimaal elke twee jaar te vervangen. Voorkom dat u in de problemen komt door achterstallig onderhoud.

Wilt u meer weten?

Wilt u uw remvloeistof laten controleren, bijvullen of vervangen? Neem gerust contact met ons op of kom bij ons langs in de winkel/werkplaats.

 

Contact Automat Raalte

Geen zorgen, wij gaan uiterst zorgvuldig met uw gegevens om.