Banden

Voor zowel de aanschaf als de professionele vervanging van uw autobanden bent u bij Automat Raalte aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u winterbanden, zomerbanden en vierseizoenenbanden.

Waarom banden verwisselen?

Het verwisselen van de banden is essentieel voor uw eigen veiligheid. Rijdt u te lang door op versleten banden dan wordt de remweg van uw auto langer. Dit leidt tot gevaarlijke situaties in het verkeer.

Typen banden

In basis zijn er drie verschillende soorten banden namelijk:

Belangrijk is dat u elk seizoen met de juiste banden rijdt. Winterbanden zijn afgestemd op gladde en natte weersomstandigheden terwijl zomerbanden beter bestand zijn tegen hitte. Voor neutrale rijders zijn vierseizoenenbanden een goede oplossing.

Winterbanden: aanschaf en montage

In de winter voorkomt u ongelukken door te kiezen voor winterbanden. Door het speciale profiel en de samenstelling heeft u meer grip op de weg. In veel Europese landen zijn winterbanden verplicht. Dit is in Nederland echter niet zo.

In het assortiment van Automat Raalte vindt u winterbanden van diverse merken. Onze medewerkers informeren u uitgebreid over de voor- en nadelen van de verschillende merken.
Winterbanden, zomerbanden Raalte

Winterbanden dienen minimaal een profieldiepte van 4 millimeter te hebben. Is de profieldiepte minder dan is vervanging noodzaak. Verder is het raadzaam in oktober of november de winterbanden onder uw auto te (laten) plaatsen.

Zomerbanden: aanschaf en montage

In de zomer wordt er door de hoge temperaturen andere eisen gesteld aan banden. Door blijven rijden op winterbanden is daarom onverstandig. Winterbanden zijn gemaakt van zacht rubber waardoor de remweg van uw auto toeneemt door de hoge temperaturen.

De minimale profieldiepte van zomerbanden is 2 millimeter. Is dit minder dan 2 mm. dan is het tijd voor vervanging van de banden. Bij voorkeur vervangt u de winterbanden in maart/april voor zomerbanden.

Vierseizoenenbanden

De vierseizoenband brengt de eigenschappen van de winterband en de zomerband bij elkaar. Dit is met name interessant wanneer u niet extreem veel kilometers rijdt op jaarlijkse basis en wanneer u doorgaans winters omstandigheden vermijdt met uw auto.

In alle andere gevallen adviseren wij toch te kiezen voor winterbanden en zomerbanden.

Schade aan autobanden

Bij schade aan de banden is het zaak dat u ze laat vervangen. Hierbij valt te denken aan:

  • Scheurtjes in de banden
  • Beschadiging van de band
  • Slijtage van de band
  • Verouderingssignalen

Wat kunnen wij voor u doen?

Het team van Automat Raalte ondersteunt u bij:

  • De beste keuze qua banden. Wij kijken hier altijd naar de prijs-kwaliteitsverhouding die bij u past
  • De seizoensgebonden vervanging van de banden
  • Schade- of slijtage gebonden vervanging van de banden

Gebruik maken van onze diensten

Wenst u gebruik te maken van onze diensten? Neemt u dan contact met ons op.

 

Contact Automat Raalte

Geen zorgen, wij gaan uiterst zorgvuldig met uw gegevens om.